Най-малко 8 премазани от влак, бягали от друг влак

Най-малко 8 души бяха премазани от влак в Индия, докато се опитвали да избягат от друг влак, в който смятали, че е избухнал пожар, предаде Франс прес, като се позова на индийски медии. Трагедията се разиграла на гарата Готлам в щата Андра Прадеш.

В един от влаковете, изпълняващ курс от Алепей за Дханбад, пътниците дочули слухове, че има пожар и натиснали аварийната спирачка. Когато влакът спрял, те започнали да слизат панически директно на съседна линия и така попаднали под идващия там влак, изпълняващ курс от Райгарх за Виджайвада. Много хора са били ранени, но точна бройка засега не се съобщава.

Според официални данни през2012 г. близо 15 000 души са загинали в Индия само при опит да пресекат железопътните линии. През август 37 богомолци бяха убити в източната част на страната. Те пресичаха неправилно железопътната линия, когато бяха пометени от влак.

При пожар в завод за кожени чанти край Делхи загинаха шестима души. Зловещата драма се разиграла в събота вечер в завода, намиращ се в триетажна сграда в предградие на индийската столица, съобщи представител на пожарните служби.

На някои от прозорците е имало решетки, съобщи в. "Таймс ъв Индия". "Транспортирахме 20 души в болницата, след като бяха извадени от пламъците. Шестима починаха, а седем се прибраха по домовете си, след като получиха необходимите грижи", допълни същият източник.

Седем души остават в болница. Собственикът на завода е арестуван. Срещу него е заведено предварително следствие по обвинение в убийство по небрежност, уточни индийският всекидневник, цитиран от Франс прес.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини