Стоичков награждава Меси днес

 

Христо Стоичков е избран да короняса футболист №1 в света Лионел Меси като най-добър голмайстор в Европа за изминалия сезон.

Най-известният ни футболист днес ще награди един от любимците си за всички времена. Камата трябва да връчи на Меси "Златната обувка" на изисканото 30-минутно тържество в Барселона, което ще се излъчва пряко по две испански телевизии от 13,30 часа наше време.


"Избрахме Стоичков да награди Меси, защото той е идол на Барселона и голям голмайстор, а освен това е добър приятел на Лео", разкри журналистът Луис Рохо от мадридския вестник "Марка". Всекидневникът е организатор на награждаването като член на съюза на Европейските спортни медии (ЕСМ), който излъчва лауреата на "Златната топка".

"Златната обувка" е награда, печелена от трима българи. Освен последния носител Стоичков тя е украсявала витрините на Петър Жеков (36 гола за ЦСКА през сезон 1968-1969) и Георги Славков (31 гола за Тракия през сезон 1980-1981).

Във вечната ранглиста по нации България е на пето място по лауреати на „Златната обувка" с тримата победители. По 4 награди са отивали в Аржентина, Румъния и Холандия, а на върха е Португалия с шест, пише football24.bg, цитирайки "Труд".

 
Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини