"Дребни пари", документално отвъд официалната версия за 9/11

Тази събота от 14:50 по еТВ.

Във филма участват: Осама Бин Ладен, Джордж и Лаура Буш, Хитлер, Гьоринг и Рудолф Хесс, Джон и Жаклин Кенеди (архивни записи), Барак Обама и други (IMDb)

„Loose Change“ (дребни пари, дреболии) е документален филм за атентатите срещу Световния търговски център в Ню Йорк, Пентагона и падането на полет 93 в Шанксвил, Пенсилвания на 11 септември 2001. Филмът поставя под съмнение официалната версия за случилото се и обвинява правителството на САЩ в заговор.

Филмът съдържа сцени от различни видео материали, заснети по време и след атаките от 11 септември, материали от Интернет, експертизи от комисията за 9/11, изследвания и статии от водещите американски вестници, материали от записите по честотата на пожарникарите и много други. В този филм се изразяват съмнения относно официалната версия за атаките от 11 септември. Основните акценти са:

  • двата самолета, ударили се в двете кули на Световния тъговски център,
  • самолетът, паднал в Шанксвил, Пенсилвания
  • самолетът, ударил Пентагона
  • срутването на Кулите близнаци

Филмът е предоставен от компанията „По-силно от думи“ (англ. Louder Than Words), която се състои от трима студенти — Дилан Авери, 22 годишен (основател, собственик и режисьор), Кори Роуи, 22 годишен (собственик и режисьор) и Джейсън Бермас 26 годишен (уебмастър и графичен дизайнер). Дилан е родом от Лийсбър, Вирджиния. Кори е от Онеонта, Ню Йорк; на 18 години се записва в армията без видима причина или, както казва: „Предполагам, за да избягам от родния си град“. По-малко от 6 месеца след присъединяването в армията попада в т.нар. от него "лисича дупка" Кандахар в Афганистан, служи там 6 месеца и се завръща в Америка за 7-месечна тренировъчна подготовка за Ирак, където служи 1 година. Джейсън, уеб дизайнер от Ню Йорк, проучва самостоятелно обстоятелствата около 11 септември в продължение на 3 години. Негов приятел го представя на Дилан и Кори и така започва одисеята около проекта им.

Към края на 2004 г. излиза подобрена версия на филма наречена „Дреболии - второ издание“ (Loose Change - 2nd Edition), където са направени известни промени. Махнати са някои сцени, а доказателствата и фактите вече са по-добре издържани. Посочват се и възможни мотиви за заговора.

През 2009 год излиза последната допълнена версия на филма - Loose Change 9/11: An American Coup, написана и режисирана от Дилан Авери. За разлика от предишните издания, в това разказът се води от актьора Даниел Санжата, който споделя същите схващания. Интервютата и кадрите са променени и актуализирани. Има интервю с д-р Стивън Джоунс около предполагаемите нано-термитни остатъци намерени в долната част на Световните търговски центрове 1, 2 и 7 .

Към края на филма е включено ексклузивно интервю с Бари Дженингс, очевидец, който твърди, че е чул експлозии и поставя под въпрос защо и как World Trade

Филмът не е много популярен сред обществеността поради факта, че не се разпространява от никоя компания, а единствено чрез Интернет. Единствената воля на създателите е да се разпространява възможно най-много, така че фактите да достигнат до всекиго.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини