Цветанов отново в следствието

Минути преди 08:30 часа ексвътрешният министър Цветан Цветанов пристигна в столичнотоследствие заедно с адвоката си Менков Менков. На дясната ръка на Бойко Борисов му предстои да получи поредното си обвинение, този път за длъжностно присвояване в особено големи размери.

Припомняме, в началото на ноември Цветан Цветанов се отказа от имунитета си за трети път. Искането дойде от страна на главния прокурор Сотир Цацаров с цел за възбуждане на ново наказателно преследване срещу бившия вътрешен министър от кабинета на Борисов.

Цветанов е обвинен за длъжностно присвояване на около 50 000 лв. - средства от бюджета на МВР, като за улесняването му е извършено и престъпление по служба.
Оказа се обаче, че парите са присвоени в полза на бившия шеф на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров.

В нарушение на закона като министър на вътрешните работи Цветанов е разпоредил на Тодоров да бъде изплатено трудово възнаграждение за времето от отстраняването му от длъжност и обезщетения за период, в който Тодоров реално е бил задържан под стража в затвора Ловеч.

По този начин Тодоров е получил заплата и обезщетение за неползван отпуск за времето на задържането си, както и впоследствие 20 заплати при пенсионирането му от МВР.

По случая „Тодоров" Цветанов вече е обвиняем, че не е разрешил използването на СРС в рамките на разследване срещу антимафиота. Предстои той да бъде разпитан и за незаконните полети на Авиоотряд 28.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини