Започна изграждането на подпорните колони на пешеходния мост на Неделен пазар

В района на Неделен пазар вече започна направата на фундаментите за подпорните колони на пешефодния мост

Започна направата на фундаментите за подпорните колони на пешеходния мост, която ще се намира на Неделен пазар в Димитровград.

От два дни на територията на жп линията се правят дупки с помощта на специализирана техника. Зам.кметът Светослав Стойков коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net, че става дума за пилоните, които ще носят самата пасарелка. Те ще бъдат общо 6 броя за двата моста.

Засега строителните дейности текат само на територията на жп линията до Неделен пазар. Все още не са започнали в района, където ще се намира другата пасарелка - до магазин "Лидл".

Както вече е ясно, самото изграждане на моста за пешеходци ще стартира след Нова година. В периода 6-10 януари 2014 г. ще бъдат премахнати и 12-те маси на тържището, на мястото, където ще "стъпва" пасарелката.

До март догодина и двата моста трябва да бъдат готови, едва тогава ще се пристъпи към разрушаване на ЖП надлеза на бул."Трети март", което се очаква най-рано май-юни 2014 г.

На среща в Общината между НКЖИ и фирмата- изпълнител "Терна" през ноември стана ясно, че изграждането на пешеходните мостове ще струва всеки по половин милион лева.

Строителните дейности са част от проекта за електрификация на ЖП отсечката Пловдив-Свиленград, които в момента текат на територията на Димитровград.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Жп надлезът на бул."Трети март" се очаква да бъде съборен в средата на идната година
В района на ЖП гарата също вървят усилени строителни дейности
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини