Учредяването на ПОМАК пред провал

Учредяването на партията ПОМАК (Патриотично обединение, за многообразие, автентичност и култура), което трябваше да стартира в 12.00 часа в Пловдив, е пред провал, предаде репортер на SNews.bg.

Лидерът на новото отроче на родната политика Ефрем Моллов, който разбуни духовете в страната, се оказа, че не може да събере 50 души, колкото са необходими по закон за учредяването на партията. Той все пак е убеден, че това ще се случи, тъй като много от учредителите пътували към Пловдив в момента.

Така създаването на партия, която претендира за представителност на българските мюсюлмани, за пореден път се оказа много шум за нищо. Все пак ако в следващите часове Ефрем Моллов успее да събере 50 съмишленика, учредителното събрание ще се състои. Събирането на 2500 подписа обаче ще изглежда още по-трудно начинание за ПОМАК въпреки големите амбиции на Моллов, който смята, че партията му ще управлява България. Преди събранието той заяви категорично, че ПОМАК не е етническа партия и се изхвърли, че преходът в България ще свърши, когато те вземат властта.

Нищо изненадващо нямаше и в евентуалните учредители на ПОМАК, въпреки заканите на Ефрем Моллов, че обществеността ще се изуми от хората, които ще членуват в нея.

Източник: http://www.snews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини