Реформаторите: Път разединени нямаме

Много по-бърза политическа работа и по-бързо формиране на политически съюз между партиите от Реформаторския блок.

Това са поискали областните координатори и областните лидери на партиите от Реформаторския блок от лидерите на партиите в него.

Този съюз ще бъде готов до края на 2013 година, увери Радан Кънев, лидер на ДСБ.

Подготвя се бъдещото коалиционно споразумение между реформаторите. Амбицията е то да е готово преди Коледа. Заедно под формата на този единен съюз Реформаторите ще се явят на изборите за евро вот и на предсрочния вот.

Никакви детайли, свързани с коалиционното споразумение,няма да се изнасят в аванс пред медиите, стана ясно по време на пресконференция след двудневната конференция на Реформаторския блок.

Днес лидерите на партиите от Реформаторския блок бяха лаконични за „бъдещите си творчески планове".

Христо Панчугов от Синьо единство, който е привърженик на идеята блокът да се развие като партия, е оптимист след двудневния форум, че това може да се случи. Земеделците също искат Реформаторският блок да се превърне единенполитически субект като БЗНС ще запази в неговите рамки своята идентичност.

Стана ясно още, че визията на Реформаторите е блокът да стане „партия на ускорените реформи". Към момента отношението на реформаторите към ГЕРБ е, че партията на Бойко Борисов не се вписва в управленската визия на Реформаторския блок.

Други представители на блока са по-предпазливи в изказа си за бъдещето на блока като партия. Този развой обаче не изключи и лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Очевидно е, че за две седмици не можем да направим нова партия, така че не става въпрос за нова партия. Става дума за коалиция, но много по-консолидирана от всички до момента, с общо ръководство , с общи органи, която следва структурата на една бих казал федеративна партия", коментира той в отговор на въпрос на News.bg как ще се развие Реформаторският блок предвид разнопосочните сигнали от партиите в него.

Реформаторите се подготвят да привличат и нови членове и симпатизанти и то към Реформаторския блок, защото имало хора, които симпатизирали на обединението, а не на някоя конкретна партия в него. Попитан възможно ли е в бъдеще блокът да прерасне в единна партия, той отговори: „ В далечно бъдеще много неща могат да се случат, това е една от възможностите, разбира се".

Детайли от това, което имаме като проекти и което обсъждаме, няма да коментирам, това е грешка, която е допускана много пъти през годините, лаконичен бе лидерът на тъмносините. Аз ще цитирам един стар немски политически анекдот - никой не иска да знае как се правят кренвирши и коалиции, подчерта Радан Кънев.

Той категорично отказа да коментира как ще се подреждат листите за изборите. Попитам възможно ли е да се получи разнобой заради подреждането на листите, Радан Кънев отговори: „Не изглеждаше възможно днес в залата. Не мисля, че вътре, в която и да е от партиите има настроение нещо да се цепи".

Десните хора не сме глупави, въпреки че правим грешки, подчерта лидерът на тъмносините. Път разединени нямаме, смята още Радан Кънев.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини