Писаха предупредителни протоколи на учителите в Харманли докато са на погребение

Нова порция от предупредителни протоколи са получили  в Помощното училище-интернат в Харманли днес, сигнализираха педагозите от школото.

Всички, които в петък не са били на работа по дежурства, в последния работен ден от седмицата са уведомени официално от полицията, че трябва да не възпрепятстват достъпа на Митко Димитров в училището. Той е назначен със  заповед на Министъра на образованието като директор на специализираното школо.

Работещите в училището са силно шокирани и разгневени, че дори личната трагедията на техен колега, който днес погребва 28-годишния си син, загинал преди седмица в автомобилна катастрофа, не е осуетила акцията. Освен това те са възмутени, че новия директор е доведен на работното си място от хора от Регионалния инспекторат по образованието и въведен в директорския кабинет на доскорошния шеф на училището Георги Бакалов в негово отсъствие. По това време той е бил също на погребението на момчето на колегата си.

От както се разчу, че бившият им колега Митко Димитров е спечелил конкурса за шефското място, преди около две седмици, целият персонал на ПУИ “Славейков“ се опълчи на назначението му със съмнение, че избора е манипулиран на най-високо ниво.

52-мата преподаватели, педагози, хигиенисти и пазачи са категорични, че не искат Димитров да ги ръководи. Хората обясняват, че не са го харесвали още докато е бил в редиците им като колега. По-силният мотив на педагозите обаче е, че той е човек на местната структура на БСП, а от там имало апетити към сградата на школото. Училището е на площ от около 20 декара и се намира само на около 30 м. от автомагистрала Марица, коментира един от водачите на недоволството педагогът Дорка Колева.

В знак на протест училищният персонал барикадира сградата и я окичи с плакати с аргументите си „против“ Димитров.

Въпреки, че той вече е в директорския кабинет от днес, подчинените  му са категоричени, че няма да се откажат от атаките си срещу него и не го искат в училището. Те ще продължават да настояват под всяка възможна форма и за среща с министъра на образованието Анелия Клисарова.

 

М. Манолова

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини