Тийнейджър застреля двама и се самоуби в гимназия в САЩ

Нападател простреля снощи двама младежи в гимназия в района на Денвър, в Средния Запад на САЩ, след което се самоуби, предадоха световните агенции, като се позоваха на местните власти.

Един от пострадалите е в критично състояние. Другият е получил дребни наранявания.

Нападателят е идентифициран. Той е учил в гимназията.

Мотивите за стрелбата остават неизвестни.

Нападението било извършено в гимназия "Арапахо", в Сентениъл, южно предградие на Денвър. Тази гимназия, в която учат над 2200 младежи, се намира само на 13 км от гимназия "Колумбайн" в Литълтаун, където двама тийнейджъри убиха 13 души, 12 свои съученици и учител, след което се самоубиха. Училището е и само на половин час път с кола от град Аврора, където 24-годишният Джеймс Холмс уби 12 и рани 58 души при стрелба в киносалон.

Поредната масова стрелба в училище в САЩ стана факт в самото навечерие на първата годишнина от зловещото нападение в началното училище "Санди Хук" в градчето Нютаун, в североизточния щат Кънектикът. На 14 декември 2012 г. 20-годишният Адам Ланза уби в учебното заведение 26 души, сред които 20 деца, след което сложи край на живота си.

Всички училища в щата Колорадо са отцепени от полицията.

Междувременно полицията арестува мъж, планирал да извърши атентат с кола бомба на летище в щата Канзас, съобщи АП. По данни на следствието, мъжът бил задържан в петък сутринта на летището в Уичита при специална операция на ФБР.

Той възнамерявал да се вреже в сградата на летището с автомобила си, пълен с експлозиви.

По първоначални сведения мъжът работел на летището като авиотехник.

Източник: vesti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини