Принуждавали миньори да протестират срещу Плевнелиев

В петък пред Президентството беше организиран протест срещу намерението на президента Росен Плевнелиев да сезира Конституционния съд за таксата от 20% върху приходите на производителите на ВЕИ енергия. В протеста се включиха и миньорите от мина Бели брег, която се намира на няколко километра от Драгоман.

Служител на мината обаче е сигнализирал на „Нова телевизия”, че работниците не са се включили в протеста по собствено желание, а са били принудени от ръководството на мината. В сигнала се посочва, че служителите са били извозвани с автобуси, проверявани са по списъци, а в автобусите им се раздавали инструкции какво да говорят, ако някой ги пита защо протестират.

По думите на служителя в мината не било ясно какви ще са последиците, ако някой не се съобрази с нареждането. Никой обаче не се е осмелил да откаже. Все пак служителят предполага, че този, който не отиде, би го грозяло финансова санкция или дори уволнение.

Протестът пред президентството беше организиран от Гражданска инициатива „За нов обществен договор”, известна с това, че е проправителствена. В протеста се включиха  миньори от цялата страна – Стара Загора, Гълъбово, Бобов Дол, както и от Бели брег.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини