До 5 бона глоба за опасния ПУЦ, продават сградата

Рушащата се сграда на бившия Професионален учебен център

Собственикът на рушащата се сграда на бившия Професионален учебен център /ПУЦ/, която според съседите е опасна, ще отнесе глоба от 1000 до 5000 лева. За случая Haskovo.net писа вчера.

На 27 август тази година от община Хасково са изпратили предписание на стопанина „Си Ай пропърти“ София да укрепи и обезопаси сградата. Даден му е едномесечен срок. При проверка от общински служители вчера е установено, че предписанието не е изпълнено, каза пресаташето на общината Бояна Тодорова. Тя допълни, че предстои издаване на наказателно постановление на база разпоредбите на Закона за устройството на територията. Санкцията ще бъде между 1000 и 5000 лева.

Състоянието на сградата се е променило драстично за четири месеца, не скриха изумлението си от местната администрация.

Сградата на бившия ПУЦ е в окаяно състояние, което тревожи минувачи и съседи. Металните входни врати липсват и вътре необезпокоявано нахлуват вандали. Навестявали я и бездомници, които палили огън, за да се топлят. Може да стане пожар, опасява се Кольо Петров, който живее в съседство. Освен това ежедневно мургави младежи изнасяли дървен материал с каруци и колички. Дограмата е изкъртена и при силен вятър може някое стъкло да се стовари върху главата на някой минувач, безпокои се Петров.

Преди около десетина години сградата е била собственост на Централния кооперативен съюз. По-късно тя е продавана няколко пъти, а сега собственик е софийската „Си Ай пропърти“ АД.

От справка в публичните регистри става ясно, че банка продава сградата чрез частен съдебен изпълнител. В края на юли 2012 г. е била обявена начална цена 842 762.19 лева. Близо година по-късно – в края на юни 2013 г. също е обявена за продан със стартова цена 521 322.53 лева с включен ДДС.

Анета Кутелова

 

Кольо Петров сочи липсващите входни врати
Всичко е окрътено, дори и кабелите са изстръгнати
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини