Бивш британски министър влиза в затвора

Два дни преди Коледа бившият британски депутат Денис Макшейн, обвинен в злоупотреби, ощетили данъкоплатците на острова с 12 900 паунда, бе осъден на 6 месеца затвор, предаде „Ройтерс". Дългогодишният член на лейбъристката партия е представил 19 фалшиви чека за извършени разходи, осребрени от държавната хазна.

Той е депутат от 18 години, а в периода между 2002 и 2005 г. дори бе назначен за министър по европейските въпросив правителството на Тони Блеър.

След като произнесе присъдата, съдията по делото Найджъл Суийни заяви, че с действията си Макшейн е нанесъл„непоправими вреди върху общественото доверие към британския парламент".

65-годишният лейбърист е петият британски депутат, който влиза в затвора след разразилия се през 2009 г. скандал зарадитвърде високите и често неоправдани харчове, извършвани от представители на властта.

Системата на осребряване на разходите на длъжностните лица претърпя сериозни промени, след като стана ясно, чедържавата е плащала за всякакви неща - от запушалки за баня до порнографски списания.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини