Търсят ягодоберачки за Испания, срока е до 9 януари

Кандидатите за работа в Испания могат да подадат заявление в Бюрото по труда в Димитровград

Агенцията по заетостта набира желаещи за бране на ягоди в Испания, като срока за записване се удължава до 9 януари 2014 г. включително.

Кандидатите трябва да са жени на възраст от 25 до 40 г., като до интервю се допускат и жени, родени след 1971 г. насам, т.е. надхвърлящи 40 години с 1-2-3 години.

Трябва да имат опит в селскостопанска работа, да са физически здрави, без заболявания на опорно-двигателния апарат, да нямат проблеми с кръвното налягане, алергии и да са свикнали на тежък физически труд, който се полага ежедневно.

След средата на февруари 2014 г. е очакваното заминаване на одобрените след интервюто.

Трудовите договори се подписват на място в Испания, като трябва да се има предвид, че пробният период, през който работниците могат да бъдат освободени без предизвестие, е до 15 дни. Опитът, придобит от работа в селското стопанство в България или в чужбина, е предимство. Ако кандидатите са работили в Испания, трябва да посочат испанското ЕГН (NIE) и периода на заетост, поясняват от Агенцията по заетостта.

В периода 13-15 Януари 2014 г. в НТС - Хасково ще се проведе интервюто за работа.

Работодателите предлагат: брутно заплащане 39,48 €/ден; нетното възнаграждение е 38,08 €/ден (след внасяне на социални, здравни осигуровки и ДОД); заплащане на разходите за път до Испания, като цената на билета се удържа от първата заплата; връщането до България е за сметка на работодателя, ако заетостта е до края на кампанията (около средата на юни).

Работното време е 6 ч 30 мин. на ден при шестдневна работна седмица; почивният ден е в зависимост от производителността и климатичните условия. Настаняването е в жилища близо до ягодовите полета.

Кандидатите трябва да заявят интерес за участие в интервю за работа в Бюрото по труда в Димитровград. Те ще бъдат уведомени там за мястото, датата и часа на интервюто за работа.

 

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини