Вдигат пешеходните мостове в Димитровград през април?

Работата по изграждането на пасарелката в района на Неделен пазар бе замразена по Коледните и новогодишни празници

През април 2014 година се очаква да започне изграждането на пешеходните мостове, които ще поемат трафика от хора по време на строителството на новия ЖП надлез на бул."Трети март".

Това коментира пред журналисти днес зам.кметът Светослав Стойков. Припомняме, че едната пасарелка ще се намира в района на магазин "Лидл", а другата - до старата автогара на Неделен пазар. Именно заради нея от идния понеделик - 6 януари в района на тържището на първо време ще бъдат премахнати шест търговски маси на мястото, на което ще е подхода към моста.

"Докато не бъдат изградени пешеходните мостове няма да бъде разрушен стария ЖП надлез на бул."Трети март", за да се избегнат проблеми с трафика, такова е уверението на строителите фирма "Терна", подчерта Стойков.

Ремонтните дейности по този проект трябва да бъдат стиковани и с работата по т.нар.Воден проект, които касае подмяната на ВиК инсталацията на 13 димитровградски улици. В тази връзка от Общината ще проведат нова среща с изпълнителите на проекта и останалите заинтересовани страни.

Идеята е да приключи подмяната на водопровода и канализацията по бул."Д.Благоев" в отсечката между бензиностанцията на ОМV и заведението "Майстор Mанол", защото след премахването на ЖП надлеза трафикът ще се пренасочи по околовръстния път на Димитровград. От Общината припомниха, че ще се опитат максимално на улеснят димитровградчани с придвижването по време на реализирането на тези два големи проекта за града.

Пред декември бяха положени основите на пешеходните мостове, фирма "Терна" възстановява работата си от 6 януари

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини