Обсъждат на среща възможности за ремонт на пътя за Чирпан

За ремонт на пътя за Чирпан е настоявал пред АПИ кметът Иво Димов

Среща с Дончо Атанасов, който е член на Управителния съвет на Агенция пътна инфраструктура /АПИ/ е провел вчера кметът на Общината Иво Димов.

Обсъдени са били всички важни пътни артерии, които Пътната агенция предвижда да ремонтира през следващия програмен период, казаха от пресслужбата на Общината.

Към момента АПИ няма проектна готовност и яснота кога ще бъдат извършени ремонтите е станало ясно на срещата. Иво Димов е настоявал АПИ да заложи ремонтите на пътя Димитровград – Чирпан и  Скобелево – Върбица, както и моста на село Скобелево който е най-бързия достъп до път Е 80.

Градоначалникът е поставил въпроса и за наложителна реконструкция на отсечката от кв.Черноконево до спирка Бейрут в кв."Марийно". Предложенията на кмета са да се работи по схемата, чрез която бе ремонтирана отсечката на територията на община Димитровград по път на околовръсната южна дъга около града.

При нея общината финасира изготвянето на проекта, а средствата за неговата рехабилитация бяха осигурени от Агенция пътна инфраструктура.

Иво Димов е настоявал и за нова организация на движението на разклона за село Крепост в посока Хасково заради множеството пътни инциденти в този участък.  Уточнено е, че пътя Димитровград Хасково няма да бъде затварян, а тежкотоварните камиони, с изключение на тези в потока за Кърджали, ще бъдат отбивани още в село Средец.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини