БТР-и срещу протестиращите в Киев

Украинският кабинет разреши на силите за сигурност да използват водомети срещу протестиращите въпреки ниските температури. В центъра на Киев вече има БТР-и.

Правителството разреши и употребата от полицията и спецчастите на ръчни димни, газови и шумови гранати, предаде "Интерфакс".

Ожесточените сблъсъци в украинската столица продължават. Полицията разби барикадата на улица "Грушевски" в центъра на Киев и разпръсна протестиращите със сълзотворен газ и шокови гранати, предадоха ИТАР-ТАСС и Франс прес. Кордон от полицаи с щитове се изправи срещу демонстрантите, които отвръщаха с хвърляне на коктейли "Молотов" и камъни, но отстъпиха към площад "Независимост" и улица "Крешчатик".

В района на стадион "Динамо", където днес загина протестиращ след падане от повече от десет метра височина, има огромен брой полицаи, служители на спецчастите "Беркут" и вътрешните войски. Докарани бяха и БТР-и.В щаба в Дома на профсъюзите е обявена пълна мобилизация заради  очаквания щурм от униформените и на всички етажи са се строили отряди на  т.нар. народна самоотбрана, съобщи Дневник.

От пресслужбата на украинското МВР съобщиха, че радикално настроени младежи, участници  в сблъсъците в  центъра на Киев, се въоръжават с метални палки, коктейли „Молотов” и  самоделни бомбички.

„Превзетият от протестиращите Дом на профсъюзите и палатковия град на  „Майдана” са превърнати в лаборатории, в които се правят  запалителните смеси и самоделните оръжия”, се казва в съобщението на  министерството.

Двама души са застреляни при протестите в Киев.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини