ГЕРБ готови за общ опозиционен протест

Опозицията е притеснена от актуалната политическа ситуация у нас. Подкрепяме всички справедливи искания на протестиращите. Това заяви на брифинг в централата на ГЕРБ Димитър Главчев.

Опозицията застава зад студентите окупатори. „Защо се стига до подобни действия", попита Главчев и каза, че ако мнозинството се вслушвало в исканията им, нямало да се стигне до подобни действия.

От ГЕРБ настояват да не се стига до ситуации като в Украйна, а изходът е оставка на кабинета. Бойко Борисов е готов да се срещне с недоволните студенти. ГЕРБ са готови за общ опозиционен протест, стана ясно още от думите на Димитър Главчев.

ГЕРБ с насмешка коментират и изказването на лидера на БСП, че опазването на Странджа щяло да е лична кауза на червените и негова лична. От коалиционния партньор Йордан Цонев ли ще пази Странджа или от семейството си, което като консултант имало опит в инвестициите в екологични обекти.

Цецка Цачева пък критикува изборните правила, приети на първо четене. Опозицията иска смесена мажоритарна система. Според нея очакванията на хората са поне половината депутати да се избират мажоритарно.
Това обаче няма да се случи с настоящите правила. В нищожно малко секции според нея се въвежда машинно гласуване - в до 100 секции в един избирателен район.

Цецка Цачева критикува и текстовете в Изборния кодекс, според които няма да се счита за агитация, ако кандидатите участват във филми, сериали или ако се самопромотират. Затова и от ГЕРБ предлагат по време на предизборната кампания кандидатите да участват само в сериали и само промоции.

Опозицията пък предлага поименни ваучери от държавната администрация за тези избиратели, които са гласували. Ваучерите ще са на стойност 20 лева. Тези промени ГЕРБ ще опита да лансира между първо и второ четене в изборното законодателство. Така от партията на Бойко Борисов ще се стимулира гласуването и ще се ограничи регулираният вот.

Стана ясно още, че до края на следващата седмица ГЕРБ ще внесат вот на недоверие към кабинета. Темата ще се обсъжда от опозицията.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини