Дали ще има грипна ваканция в Димитровград става ясно на 3 февруари

Засега в Община Димитровград няма обявена грипна ваканция

Няма обявена грипна ваканция за учениците от Община Димитровград към днешна дата -петък, 31 януари. Дали такава ще има ще стане ясно в понеделник, 3 февруари след обяд, това коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net кметът Иво Димов.

Той вече е изпратил писмо до Регионалната здравна инспекция в Хасково и Регионалния инспекторат по образованието, с което настоява в Общината да има поне две дни грипна ваканция.

Както писахме, градоначалникът смята, че основание за прекъсване на учебния процес има заради многото болните ученици. Дните понеделик и вторник - 3 и 4 февруари са неучебни заради междусрочната ваканция.

Еспертите от РЗИ и РИО ще разгледат данните от заболеваемостта от грип в Община Димитровград през изтичащата седмица и днес. Едва тогава ще преценят дали да обявят грипна ваканция идните сряда и четвъртък - 5 и 6 фивруари, добави Димов.

В правомощията на кмета е да обяви дървена ваканция, но това се прави когато има трудно проходими пътища, които затрудняват придвижването на учениците до училище, което към момента не се отнася за Общината.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини