Президентът свиква Съвета по национална сигурност

Заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) за финансирането на стратегическите приоритети на България чрез ЕС свика днес президентът.

От прессекретариата на държавния глава съобщиха, че темата е „Стратегическите приоритети на Република България в контекста на Споразумението за партньорство с Европейската комисия за периода 2014–2020 г.”.

На заседанието, което ще се състои днес следобяд, министър-председателят Пламен Орешарски ще представи доклад на тема: „Стратегическите приоритети на България до 2020 г. и източници на финансирането им”.

Вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова ще изнесе доклад на тема „Напредък по Споразумението за партньорство с Европейската комисия за периода 2014–2020 г. и предстоящи стъпки към финализирането му. Анализ на приноса на Споразумението за Партньорство с ЕК за постигане целите на Националната програма за развитие “България 2020”.

Последното заседание на КСНС беше през ноември и беше посветено на заплахите за националната сигурност на България в следствие на конфликта в Сирия и бежанската вълна от страната, както и политическата конфронтация.
Тогава членовете на Съвета се обединиха около разбирането, че ескалацията на обществено-политическото напрежение в страната изисква по-голяма отговорност от всички държавни органи и политически сили.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини