Свещ запали покойница в дома й

Запалена свещ до главата на покойница, причини пожар в дома й. Докато близките стягали погребението, апартаментът лумнал в пламъци. Инцидентът е станал днес.
Близки на починалата излезли за малко, но оставили запалена свещ на масичка до главата й, съобщава "Конкурент". Роднините й отишли да купят ковчег и други неща за погребението. През това време свещта паднала и запалила вестници по масичката.

Пожарът е станал към 14.20 часа във видинския квартал Калето. Сигналът в пожарната е подал шофьора на Видинската митрополия, който минавал наблизо и видял дима от първият етаж. Огънят не е причинил големи щети, опушени са стени в жилището. В потушаването на пожара са участвали 3 автомобила – два пожарни и един спасителен, защото е получено съобщение, че гори апартамент, в който има застрашени хора, коментираха от пожарната във Видин.

"Поради тази причина са изпратени максимален брой от дежурните екипи, за да може да бъде оказана помощ ако има застрашени хора, да реагираме по най-бързия начин и да ги спасим”, заяви гл. инспектор Станислав Генчев, началник Областно управление “Пожарна безопасност и защита на населението”

Източник: http://www.dnesplus.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини