Тече регистрация на партии и коалиции за частичните избори в Сталево

Председателят на Общинската избирателна комисия Димитър Гавазов

Общинската избирателна комисия в Димитровград започна работа заради частичните избори за кмет в димитровградското село Сталево, насрочени за 16 март 2014 година. Местният вот е предизвикан от кончината на кмета Панчо Панушев в началото на януари. Комисията се помещава в стая №12 на първия етаж в Общинска администрация.

В момента тече регистрация на партии, коалиции и инициативни комитети за участие в изборите, поясни председателят й Димитър Гавазов. Срокът е до 8 февруари - събота включително, когато комисията ще работи.

До 13 февруари, четвъртък е срока за регистрация на кандидат-кметовете за участие в местния вот в Сталево, 32 дни преди самия изборен ден.След регистрацията, предстои жребий за определяне номерата на кандидатите в бюлетината.

Секцията за гласуване в село Сталево на 16 март ще бъде една. Избирателите по списък са 366 на брой, уточни Гавазов.

Списък с имената на гласоподавателите ще бъде разположен върху магазина на РПК в село Сталево до 18 февруари, уточни секретарят на Общината Венета Стоименова. До 8 март могат да се подават заявления за непълноти и грешки в избирателния списък. До 1 март могат да се дописват избиратели, чийто постоянен и настоящ адрес не са еднакви. Предстои да стане ясно и дали ще има желаещи в Сталево да гласуват с подвижната урна.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Общинската избирателна комисия се помещава в стая 12 на първия етаж в Общината
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини