Октай искал Доган да се "изпусне" от страх

Подсъдимият за стрелбата срещу Ахмед Доган Октай Енимехмедов се яви в Софийския градски съд, където е поредното заседание по делото срещу него, съобщи Фокус. По делото като свидетел се яви и Христо Бисеров, който отказа да отговаря на журналистически въпроси. Бисеров се явява за втори път като свидетел по това дело. Съдебният процес е съпътстван от силен медиен интерес. Октай Енимехмедов е подсъдим за това, че по време на конференцията на ДПС е направил опит умишлено да умъртви тогавашния председател на ДПС Ахмед Доган.

Георги Райков, който също е разпитван по делото, посочи, че с Бисеров се познават. „Не съм сигурен дали в оръжието е имало пълнител, т.е. не съм го видял", каза Райков.

Христо Бисеров каза: „Предадох оръжието на служител от НСО, не съм сигурен, но мисля че беше господин Райков."

На разпита на Христо Бисеров и Георги Райков съдът помоли Росен Йорданов и Мария Раданова, другите свидетели по делото, които ще бъдат разпитани в рамките на днешното заседание, да напуснат заседателната зала. След като бяха разпитани Бисеров и Райков, медиите отново се опитаха да чуят коментар на Христо Бисеров, но той посочи, че ще коментира след края на делото.

"Категоричен бях, по отношение на това, че оръжието изглеждаше обезопасено". Това каза в Софийския градски съд Георги Райков. На въпрос на журналисти след излизане от съдебната зала дали в момента на слагане на пистолета в плик е имало нож, Георги Райков отговори: „Не е коректно да коментирам извън залата. Не мога да бъда категоричен за съдържанието в плика, не съм разглеждал подробно какво има вътре". „Аз нищо не съм слагал, всичко в плика беше сложено от господин Бисеров. Той постави два листа, в които държеше оръжието", допълни още Георги Райков.

Георги Райков коментира, че се връща в НСО: „Излезе решението на Върховния административен съд за моето възстановяване". Попитан как се е стигнало до това разминаване в показанията, Райков обясни: „В една такова събитие има много динамика, има много емоции, възможно е да е продукт на това.

Георги Райков допълни, че до момента не е бил викан по другото дело за побоя над Октай Енимехмедов, но вероятно предстои.

Нападателят на Ахмед Доган - Октай Енимехмедов, признал пред психолозите от института на МВР, че е нападнал Сокола, за да го унижи публично и дори да го накара да се изпусне от страх, съобщи Би Ти Ви. "Каза ни, че е искал да му покаже, че не е недосегаем, искал е дори Доган да се изпусне", коментира експертът от института по психология на МВР Росен Йорданов.

Психологът Росен Стойчев обясни пред магистратите, че Октай не е искал да убива Доган. "Направил го е, за да изрази несъгласието си с политиката на ДПС. Пред мен той заяви, че не е искал да убива Доган. С нас и колегите той не се е държал агресивно. Той ни допусна до жилището си. То бе подредено, имаше национални символи-трибагреника, снимки на български възрожденци," обясни Стойчев. След като отговори с "да" на зададения от Октай въпрос "гледал ли е филма за Моцарт", свидетелят бе освободен.

Октай поиска от съда делото да приключи и да се произнесе с присъда. "За мен е важно, че се доказа в съдебната зала, че не съм искал да убивам Доган. Моля делото да върви към приключване", заяви пред съда Октай.

Източник: http://www.trud.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини