Енимехмедов към Доган: Ела в съда!

Октай Енимехмедов поиска от съда Ахмед Доган да бъде призован като свидетел по делото, въпреки че той беше заличен, след като представи медицински заключения, че е в депресия след опита за покушение.

"До мен достигна новина, че господин Доган е излязъл от хралупата си, затова считам че трябва да бъде призован като свидетел по делото", обяви бургалзията пред Софийския градски съд.

"Ахмед Доган е главен свидетел и мисля, че неговото явяване е важно. Медиите и определени лица, които се виждат с него, показват, че неговото състояние е добро в момента", каза още Енимехмедов, който е подсъдим за това, че по време на конференцията на ДПС през февруари м.г. е направил опит умишлено да умъртви тогавашния лидер на партията Ахмед Доган.

Съдът обаче не уважи искането му, като сметна, че не са налице основания за промяна на решението на магистратите да заличат Ахмед Доган като свидетел по процеса. 

По време на днешното заседание показания даде и бившият шеф на Института по психология на МВР Неделчо Стойчев, който бе призован като свидетел по делото.

Той обясни пред магистратите, че Енимехмедов му заявил как нападнал Доган не за да го убие, а за да го унижи публично и дори да го накара да се "изпусне от страх".

"Октай не е искал да убива Доган. Направил го е, за да изрази несъгласието си с политиката му", каза Стойчев, цитиран от "Фокус".

"За мен е важно, че се доказа в съдебната зала, че не съм искал да убивам Доган", коментира след тези думи подсъдимият младеж.

По-рано днес гардът на НСО Георги Райков и Христо Бисеров застанаха един срещу друг на очна ставка пред съда, където трябваше да се установи дали пистолетът, насочен срещу Ахмед Доган, е бил с пълнител.

Бисеров посочи Райков, който по време на конгреса на ДПС беше шеф на авангарда в службата, като човека, който е задържал Енимехмедов.

Райков обяви, че е взел от Бисеров черна торбичка, в която бил завит пистолет, а оръжието било без пълнител.

"Категоричен бях, че оръжието изглеждаше обезопасено", настоя той.

Христо Бисеров също потвърди, че му е дал пистолет без пълнител, дал му още нож и патрон.

След очната ставка двамата напуснаха съдебната зала, а Бисеров не пожела да отговоря на журналистически въпроси, посочи, че ще коментира след края на делото.

Следващата дата, на която делото продължава, е 26 февруари.

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини