ГЕРБ с най-много членове в комисията за изборите в Сталево

Консултации за състава на СИК за изборите в Сталево се проведоха днес в Общината

Консултации за състава на седемчленната Секционната избирателна комисия /СИК/ за частичните избори в село Сталево на 16 март се проведоха днес в Общината. На нея присъстваха представители на ГЕРБ, Коалиция за България, ДПС и Синята коалиция.

Партиите НДСВ и Атака са депозирали писменно съгласие, че желаят техните квоти да бъдат преразпределени между останалите партии, поясни секретарят на Общината Венета Стоименова. За база се използат резултатите от парламентарните избори през 2009 година, стана ясно на срещата.

Трима представители ще има ГЕРБ в СИК в село Сталево, стана ясно след срещата. Двама ще са представителите на Коалиция за България, а по един член ще имат Синята коалиция и ДПС.

Председател на комисията ще е представител на ГЕРБ, зам-председател ще бъде представител на Синята коалиция, а секретар ще има Коалиция за България.

Предстои утре да бъде теглен и жребия за разпределение на номерата в бюлетината, които ще получат кандидатите за кмет на Сталево. Техните имена ще станат ясни утре. Припомняме, че за участие в частичния вот документи подадоха ГЕРБ, БСП, БЗНС и ДПС, а също и един инициативен комитет.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини