Топлото ни оплита в мрежите си

Бавно и полека топлото превзема ежедневието. След слънчевите 14-16 градуса през почивните дни, понеделник ни готви цели 19°, а нищо чудно термометрите да заковат и на повече. Дори и официалните градуси обаче означават, че днес ще имаме нов температурен рекорд в Хасково.
В близо вековната работа на местните синоптици, най-високата температура на тази дата бе отчитана през 1970-та година-16 ° по Целзий. Сега чупим рекорда не с някакви десети, а с цели градуси.
Най-студено пък е било през 1944-та година, когато 17-ти февруари е смразявал с – 20 градуса.

Днес ще бъде почти тихо с висока слоестта облачност, но без валежи. През по-голямата част от деня ще е слънчево.

Пътната обстановка в областта е нормална с изключение на новата организация на движението по пътя Хасково-Димитровград.
Тя е свързана със строителството на пътен възел „Димитровград” и съоръженията на надлеза при км 38+800 от лот 2 Димитровград – Харманли от АМ „Марица”.
Движението ще се организира по следния начин: Ограничава се движението на тежкотоварни превозни средства над 3,5 т по път I-5 от км 279+838 до км 282+265. Те ще преминават от път I-5 по обходни маршрути:
- по направление Русе - Стара Загора – Хасково - Свиленград /и обратно/, отбиването е при с. Средец по път III-503 до Симеоновград и оттам по път III-554 до Харманли и включване в път I-8;/ Е-80 б.а./
- по направление Димитровград - Хасково /и обратно/ обходният маршрут е по път III-506 до с. Горски извор и включване в път I-8.
За леки автомобили, автобуси и превозни средства до 3,5 т движението ще се осъществява двупосочно по обходен маршрут по западна тангенциална връзка на п. в. „Димитровград“.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини