"Атака" и ГЕРБ напуснаха пленарната зала

Парламентарната група на „Атака” напусна пленарна зала, заради отказ да бъде приета декларация, осъждаща изказването на Хюсеин Хафъзов, предаде „Фокус”.

При представянето на предложението, председателят на „Атака” Волен Сидеров заяви: „Моето процедурно предложение е във връзка със скандалното и недопустимо изказване на Хюсеин Хафъзов. Настояваме дневният ред да бъде променен и да започнем с декларация, която да осъди това. Предлагам да предложите дневния ред да се започне с декларация, която да осъди предложението на народния представител Хафъзов”.

Заместник-председателят на парламента Мая Манолова каза, че няма как по време на извънредно заседание да бъдат променени точки. „Ще има възможност в сряда да бъде внесена декларацията”.

Аз не мога да се примиря с арогантността, с която ДПС се заявява за ментор на българския парламент. Не беше такава идеята за кабинета на Орешарски, заяви на излизане от пленарна зала Сидеров.

Не е допустимо поведението на Хафъзов, каза Сидеров, след като депутатите отхвърлиха предложението на "Атака" да осъдят с декларация поведението на народния представител от ДПС от петък.

На въпрос готови ли сте с текста на декларацията, Сидеров отговори: "Подготвяме го сега, става въпрос за минути, и предлагаме тази декларация, защото без такова осъдително отношение, да се правим, че нищо не е станало, смятам, че е жалко за българския парламент".

На въпрос за агитацията на майчин език и ще се съгласите ли с ДПС, лидерът на ПП „Атака” заяви: "Ясно изказахме нашата позиция, че сме против тази агитация. Ако се опитат по някакъв начин да върнат този въпрос, това ще бъде супер скандално и не знам дали изобщо тогава трябва да съществува този парламент".

На въпрос това означава ли, че ще напуснете парламента, ако се върнат текстовете, Сидеров каза: "Ние смятаме, че не можем да си затваряме очите пред такава наглост и арогантност от страна на една партия, която с годините се доказа много пъти. Сега се появиха много псевдопатриоти, които се правят на събудени от сън".

В същото време, преди обсъждането на Изборния кодекс, парламентарната група на ГЕРБ също напусна пленарната зала.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини