С водосвет откриха полудневната детска градина в Радиево

Водосвет за новата придобивка отслужи отец Христо

Официално бе открита днес новата пристройка към училището в димитровградското село Радиево, където се помещава полудневната детска градина.

Както първи информирахме, ремонта е на стойност 60 000 лв. и е извършен във времето от август до декември 2013 година. Средствата са осигурени от бюджета на Община Димитровград. 3 000 лв. допълнително е отделило от своя бюджет и училището в селото.

Условията са повече от прекрасни, децата имат дневна, стая за отдих, нови тоалетни, отопление, коментираха родителите, дошли на тържеството. Повечето от тях водят децата си тук от околните села.

30 малчугани от Радиево, Бряст, Странско, Голямо и Малко Асеново се обучават в полудневната група, припомни днес директорът на ОУ "Хр.Смирненски" Ваня Димитрова.

Тя благодари на настоящия кмет Иво Димов и на бившия градоначалник Стефан Димитров за подкрепата при реализирането на начинанието. Подчертан бе и приноса на бившия зам.кмет и сегашен депутат Владимир Митрушев за подкепата при осъществяването на проекта.

Водосвет отслужи отец Христо от местния храм в Радиево. Поздрави за новата придобивка отправиха кметът Иво Димов, председателят на ОбС Стефан Димитров, кметът на Радиево Румен Димов.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

30 са децата, посещаващи полудневната група към училището в Радиево

Малчуганите зарадваха гостите на откриването с програма

Директорът на училището в Радиево Ваня Димитрова
Ново е и обзавеждането на мястото за подготовка на децата

Тоалетните в пристройката
Полудневната градина отвън
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини