Ученици се съревноваваха на „Лъвски скок“ в памет на Апостола

30 ученици се съревноваха на „Лъвски скок“ в памет на Апостола. Петокласниците представляваха 5 училища: ОУ „Шандор Петьофи“, СОУ „Васил Левски“, ОУ „Св. Иван Рилски“, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и ОУ „Любен Каравелов“.

Всеки един от участниците имаше право на два опита. При първия опит на дълъг скок най-добра бе Нели Ташева от ОУ „Шандор Петьофи“, която записа 3,75 м. Таланливата девойка от около 5 години тренира спортна гимнастика, където също има успехи. Най-виското й постижение на този етап е 4-то място на Държавно първенство на „прескок“. Самата Нели призна, че подготовката от спортната гимнастика й дава предимство за дългия скок. Тя обаче остана втора в крайното класиране.

Макар и състезанието да е съвсем аматьорско, повечето петокласници се съревноваваха с хъс и амбиция за победа. В крайното класиране първи при момчетата е Емре Шериф от „Св. Св. Кирил и Методий“, а при момичетата – Стефани Чакърова от „Васил Левски“. За класиралите се в челната тройка при момичета и при момчета имаше купи и грамоти, а за всички останали – само грамоти за участието.

Организатор на традиционната проява на спортна площадка „Юнак“ е „Младежки център“-Хасково. Официално турнира бе открит от Йоанна Кокотанекова. Повод за изявата е годишнина от обесването на Васил Левски.



Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини