Волен даде срок до Великден за ултиматума си към властта

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров даде уклончив срок към властта да изпълни 10-те му искания, в замяна на които да остане в парламента заедно с депутатите си. Вчера националистът обяви ултиматума в 10 точки, сред които падане на плоския данък и борба с монополите, както и драстично повишаване на доходите.

Сидеров смята, че заплати и пенсии могат да се увеличат чрез отнемане на концесиите за злато, преструктуриране на данъчната система и съкращения в раздутата държавна администрация. Той не бърза с изпълнението на всички точки, срещу които би стоял в Народното събрание, но уточни пред бТВ, че срокът, даден от него, е до края на пленарната сесия - т.е. до Великден.

На въпроса дали би искал смяна на властта, лидерът на националистите обяви, че трябва солидно доказателство, че нов парламент би бил по-добър от сегашния и би гарантирал по-високи доходи. Само тогава бил готов да предизвика предсрочен вот. Сидеров е убеден, че щом властта не е притисната от протести сега, можела да започне веднага изпълнение на посочените от него мерки.

Източник: http://www.vsekiden.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини