Внезапна проверка на бойната готовност в руската армия

Владимир Путин разпореди на Министерството на отбраната да провери внезапно бойната готовност на войските в Западния окръг и други ключови подразделения. "Според разпореждането на президента на Руската федерация днес в 14.00 часа (10.00 ч. по Гринуич) внезапно са вдигнати под тревога войските от Западния военен окръг, както и войнските части, дислоцирани на негова територия, Втора армия на Централния военен окръг, командванията на Аерокосмическата отбрана, въздушно-десантните войски, стратегическата и военно-транспортната авиация", заяви министърът на отбраната Сергей Шойгу на заседание в министерството, предадоха ИТАР-ТАСС и Ройтерс, на които се позова БТА.

Путин е наредил проверка на способността на войските за действия в кризисни ситуации, както и при ситуации от терористичен, санитарно-епидемиологичен и техногенен характер.

Проверката ще се проведе от 26 февруари до 3 март на два етапа, предаде Интерфакс, цитирана от "Фокус".

През 2013 г. по поръчение на руския президент бяха проведени 6 внезапни комплексни проверки на бойната готовност на руските въоръжени сили, напомня ИТАР-ТАСС.

Както Путин заяви през декември 2013 г. на заседание на Министерството на отбраната, "те (проверките) за първи път обхванаха подразделенията от практически всички видове войски и родове въоръжени сили на цялата територия на страната, като в отделни случаи се проверяваха програмите за взаимодействие на армията с федералните и регионалните органи на изпълнителната власт".

Според Путин, "проверките са показали състоянието на войските и са позволили реално да се оцени способността им да решават не предварително известни, а внезапно възникнали задачи".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини