Последно: Пешеходният мост до Неделен пазар готов в средата на март

До 15 март трябва да бъде готова пасарелката до Неделен пазар, обяви на сесия днес кметът Иво Димов

До 15 март трябва да бъде готов пешеходният надлез в района на Неделния пазар в Димитровград, а другата пасарелка- в района на магазин "Лидл" - до 15 април.

Новата информация изнесе на сесия на Общинския съвет днес кметът Иво Димов в отговор на питане на общинския съветник от БСП Виолета Желева.

Тя се поинтересува защо при положение, че работата по полагане на основите на пасарелката стартира от 6 януари, все още нищо не е готово.

Желева посочи, че това създава затруднение в придвижването на пешеходците от кв."Славянски" към центъра.

Кметът Иво Димов каза, че асансьорите за двете пасарелки са поръчани в чужбина и че има уверенията на гръцката фирма- изпълнител на ремонта че ще бъдат монтирани в срок.

Втората пасарелка ще се намира зад магазин "Лидл", това е състоянието й в момента

В момента се работи по изграждане на временен подход за пешеходци източно от съществуващия надлез на бул."Трети март", за да може да се ползва при събарянето му след 1 април. Гражданите могат да го използват и подлеза до ЖП гарата, където също вървят ремонти дейности сега, посочи Димов.

На сесията стана ясно, че след монтажа на пасарелките, има технологичен срок и изисквания и по въвеждането им в експлоатация. Това припомни председателят на ОбС Стефан Димитров, като каза, че отговорността е на Националната компания "Железопътна инфраструктура" /НКЖИ/, която е възложител.

Кметът Иво Димов обаче бе категоричен, че благодарение на положените от него усилия, разрешителните за строеж и Акт 16 подписва Общината. Това дава възможност, ако има забележки по строителството, те да бъдат отстранени навреме.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини