Три случая на насилие в Димитровград от началото на 2014 г.

Три случая на домашно насилие са регистрирани в Димитровград от началото на годината

Три случая на домашно насилие са регистрирани в Димитровград от началото на 2014 година.

Сигналите са подадени в офиса "Х & Д Джендър перспективи" тук, коментира Антония Филева, която е част от екипа на фондацията. Тя се помещава на първия етаж в сградата на бившето училище "Климент Охридски" в Димитровград.

Продължава тенденцията за увеличаване на броя на подложените на тормоз възрастни хора. Преобладаващо такива са били случаите и в Община Димитровград през изминалата 2013 г.

Фрапиращото е, че насилие върху стари хора прилалат техни по-млади роднини, коментира Антония Филева. Тя посочи, че само преди дни Агенцията на Европейският съюз за основните права публикува изследване, според което, тормозът над жени в страните от ЕС е масово явление.

Направени са 42 000 интервюта на жени на възраст между 18 и 74 години, които показват, че 33% от европейките са прежиляви различен вид тормоз над 15-годишна възраст, а 22% от жените споделят, че насилието е причинено от партьора им.

У нас всяка 4-та жена е преживяла подобна ситуация, сочат данните за страната. От всички запитани в анкетата българки,  между 11 и 14% са претърпели сексуално посегателство.

Психологическа и юридическа помощ при преживяно насилие димитровградчани и жителите на Общината могат да получат в офиса на Фондацията в бившето ОУ "Св.Климент Охридски" или на телефони - 0391/2 50 55 и 0878 56 76 59. Сигнали можете да пращате и на електронна поща: hdgender@gmail.com

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

 

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини