Кандидатът за кмет Атанас Атанасов: Вярвам в бъдещето на моето Сталево!

Атанас Атанасов, кандидат за кмет на село Сталево, издигнат от БЗНС

Атанас Атанасов е кандидат за кмет на димитровградското село Сталево, издигнат е от БЗНС. Той на 33 години. Завършил е ПГХХТ „Проф. д-р Асен Златаров” – Димитровград, специалност „Машини и апарати в химическата промишленост”. Професионален шофьор е. От години обаче, се занимава със собствен бизнес – производство на гъби. Семеен е, с едно дете.

Като млад човек, който се бори с всички сили да остане в България и да се развива, той е заложил на производството на гъби. Не крие, че е срещал доста трудности, но е категоричен, че никога не е мислил да се откаже от бизнеса си.

- Постигнах всичко сам, с много труд – казва Атанасов. Никога не е имал намерение да напусне страната и родното с. Сталево и да замине на гурбет в някоя държава с по-развита икономика.

Вярва в бъдещето на своето село. Вярва, че то има потенциал за развитие. Също така е убеден, че хората, могат да живеят и по-добре и това, според него, е постижимо с една по-разумна политика на управление. Кандидатира се за поста „кмет”, защото има желанието и амбицията да се бори за едно по-светло бъдеще на Сталево и неговите жители.

- Израснах в това село. Познавам всички хора. Виждам, че животът им става все по-труден и не мога да остана безучастен към съдбата им. Искам да помогна – категоричен е Атанасов. 

Едни от най-сериозните проблеми на селото могат да бъдат решени много бързо, вярва кандидатът за кмет. Като най-неотложния за решаване въпрос Атанас Атанасов вижда отровената с манган вода, която тече от чешмите в населеното място. Той е разработил проект за изграждане на озонатор за пречистването на водата. Такава система използва за пречистването на водата в дома си вече две години, направена от самия него. Озонът е познат, като 50% по-силен окислител от хлора и в много населени места по света той се използва за пречистване на питейната вода.

Озонаторът, който съм изградил не изисква средства за поддръжка. Изграждането му е еднократно, а действието му – благотворно.

Според Атанасов, повечето жители на Сталево страдат от сърдечно-съдови заболявания, за което е необходимо да се провеждат и ежемесечни консултации с кардиолог, а такъв кандидатът е решен също да осигури за възрастните хора.

Атанасов вярва, че биха могли на територията на населеното място да навлязат и някои социални услуги, като обществена трапезария, личен асистент и домашен помощник, защото има хора, на които са им безкрайно необходими. За да се заеме с това обаче, той първо ще работи за учредяването на клуб на хората от третата възраст и тези в неравностойно положение в Сталево, което ще доведе и до подобряване на социалния им живот.

Сред целите на Атанасов е и осигуряването на постоянен транспорт за възрастните до Димитровград и за децата – до детската градина в Ябълково.

Той е уверен, че българският народ съществува и до днес заради съхранените традиции и обичаи, които обединяват хората. На мнение е, че читалището в селото се нужда е от ремонт, за да продължи да функционира по предназначение. За това той ще настоява пред общината и общинския съвет, ако бъде избран за кмет.

Младият човек вярва, че Сталево има потенциал дао се превърне в популярна туристическа дестинация, като първите крачки за това са обновяване сайта на селото, изработването на каталог и включването му в различни сайтове, популяризиращи красотите и ценностите на страната ни.

Инфраструктурата също не е маловажен проблем за селото. Много от улиците, според Атанасов, са в окаяно състояние. Част от тях трябва да бъдат преасфалтирани, а други – чакълирани. За да се случи това той отново ще търси съдействието на общината и Общински съвет – Димитровград. Убеден е, че и така очаквания и искан от всички ж.п. ще бъде изграден, тъй като това е включено в плана за развитие на Община Димитровград за 2014 – 2020 г.

Осигуряването на по-ниски цени на дърва и въглища за огрев и на достъп до интернет също е сред приоритетите на младият мъж.

- От сърце благодаря на партия „Български земеделски народен съюз” за гласуваното ми доверие и за издигането на моята кандидатура за кмет на с. Сталево! Вече 3 г. съм член на тази партия и вече съм уверен, че по-принципни и честни хора от членовете на БЗНС няма.

 Сталево и неговите жители са близо до сърцето ми. Израснал съм в това населено място, покрай хората, които живеят в него. Не искам да съм повече страничен наблюдател на техните несгоди. Многократно съм помагал на много от тях. Но сега, ако бъда избран за кмет, мога да помогна на всички, като им осигуря един по-добър живот и едно по-уредено и красиво село, кагеторичен е още Атанасов. Неговият номер в бюлетината е 3!

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини