Вдигнаха конструкцията на пасарелката до Неделен пазар, искат и пешеходен проход

За временен пешеходен проход през парк "Есперанто" и Водната кула настоява кметът Иво Димов

Да бъде изграден временен пешеходен проход в района на парк "Есперанто", докато траят ремонтните дейности по изграждането на пасарелката до Неделен пазар.

За това настоява в писмо до Национална компания "Железопътна инфраструктура" /НКЖИ/ и фирма "Терна" кметът Иво Димов. Целта е проходът да поеме потока от трудноподвижни и възрастни хора, както и майки с колички, които няма да могат да ползват пешеходния мост, докато пристигнат асансьорите за пасарелката. При нужда мястото ще бъде осветено допълнително, поясни кметът.

От края на изминалата седмица започна и поставянето на конструкцията на пешеходния мост до Неделен пазар. След като рампата бъде вдигната, предстои нейното оборудване, посочи Димов. Трябва да бъдат поставени и пригодени стълби, а също и покрив. Срокът по завършването на пасарелката последно е средата на април, а не 15 март. Асансьорите ще бъдат доставени по-късно.

Все още не е започнало поставянето на конструкцията на пешеходния мост до магазин "Лидл". Според Димов,  в този район пешеходците могат да използват подлеза до ЖП гарата, който се ремонтира , но е отворен.

Градоначалникът днес е в София за среща със зам.транспортния министър Антон Гинев, където ще бъдат обсъдени строителните дейности по електрификацията на ЖП отсечката Пловдив-Свиленград. Част от тях е ремонта, течащ в момента на територията на Димитровград.

*Пасарелка -  идва от италианското passare (отивам, преминавам до). В преносен смисъл - малък пешеходен мост (технически)(passarela - пасарела, разг.), брод и пр.

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

След вдигането на конструкцията, предстои обзавеждането на пешеходния мост със стълби и покрив
Конструкцията на пешеходния мост почти е готова
Снегът замрази работата в района на Водната кула в последните два дни
По последна информация пасарелката ще е готова през април
ЖП надлезът на бул."Трети март" ще бъде съборен, когато пасарелката бъде готова, увери още кметът Димов

Конструкцията на пешеходният мост е почти готова
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини