Кандидатът за кмет Атанас Атанасов: Ще работя за всеки жител на Сталево!

Атанас Атанасов е кандидат за кмет на Сталево, издигнат от БЗНС

Атанас Атанасов е кандидат за кмет на село Сталево, издигнат от БЗНС. Той е на 33 години. Завършил е ПГХХТ „Проф. д-р Асен Златаров” – Димитровград, специалност „Машини и апарати в химическата промишленост”. Професионален шофьор е. От години обаче, се занимава със собствен бизнес – производство на гъби. Семеен е, с едно дете.

 -     Г-н Атанасов, Вие сте кандидат за кмет на с. Сталево.  То е село с немалко проблеми. Кои са, според Вас, най-неотложните за решаване?

-          Смятам, че най-неотложен е проблемът с питейната вода. Високото съдържание на манган в нея трови хората. Мисля, че този проблем би могъл лесно и бързо да се реши с монтирането на озонатор за пречистване на водата. В интернет има достатъчно информация по темата. А аз ще кажа само, че съм разработил проект за изграждане на озонатор за пречистването на водата. Такава система използвам в дома си вече две години. Озонът е познат, като 50% по-силен окислител от хлора и в много населени места по света той се използва за пречистване на питейната вода. Има начини, съвместно с „ВиК” – Димитровград да монтираме такъв и да решим проблемът на цялото село.

-         За какво още ще работите, ако бъдете избран за кмет на Сталево?

-         Както казахте, селото има много проблеми. Смятам, че сред тях е и здравеопазването. Повечето от хората в Сталево страдат от сърдечно-съдови заболявания. В тази връзка, смятам, че е необходимо да се извършват редовни консултации с кардиолог. За целта, възнамерявам да водя преговори с кардиолози, които да се ангажират поне веднъж седмично да посещават селото и да преглеждат населението, като превенция на евентуални усложнения за здравето им.

-         Вашите опоненти имат далеч по-дръзки намерения…

-         Ако бъда избран за кмет ще работя за всеки един човек в това населено място. Хората нямат достатъчно средства, не живеят добре. А битовите проблеми допълнително усложняват ежедневието им. Аз няма как да им помогна при решаването на личностни проблеми, но с осигуряването на по-добри условия за живот в селото, бих могъл. Улиците в Сталево са в лошо състояние. Като за начало ще настоявам за асфалтирането и чакълирането на някои от тях. За целта, имам намерение да се обърна към общината, но, ако оттам не ми подадат ръка, има и други начини – дарения от фирми, доброволен труд и пр. А и като кметство бихме могли да участваме с проектни предложения по различни програми за подобряване инфраструктурата, социалните услуги и други. На територията на населеното място има възможност да навлязат и някои социални услуги, като обществена трапезария, личен асистент и домашен помощник, защото има хора, на които са им безкрайно необходими. Разкриването на клуб на хората от третата възраст и специални потребности също е един от приоритетите ми. А също така смятам, че със средства от общината, би могъл да се закупи автобус, който да използваме за спешни ситуации и за превозването на децата от селото до детската градина в Ябълково.

-         Много хора смятат, че заради историческото си наследство, Сталево има потенциал за развитие на туризма. Вие ще работите ли в тази посока?

-         И аз съм на това мнение и, разбира се, че ще работя в тази посока. Много съм мислил, че това историческо наследство на селото може да се популяризира и да привлече туристи. Началото на това трябва да сложим с обновяване на сайта на Сталево, систематизиране на рекламна информация за даденостите му и включването й в популярни сайтове. От друга страна, някои от жителите, с които съм говорил осъзнават, че развитието на туризма ще подобри живота им и са готови да отдават под наем къщите си на туристи. А освен историческите забележителности, туристите могат да посещават и читалището, за да се запознаят с традициите и обичаите в нашето село. Но и то има нужда от ремонт, който трябва да бъде извършен и то съвсем скоро.

-         Твърдите, че познавате хората и не Ви е безразлично как живеят те. Как още ще спомогнете за подобряването на качеството им на живот?

-         Смятам, че целите, които съм си набелязал и които вече споменах неминуемо ще доведат до повишаване качеството им на живот. Но освен това, едно от намеренията ми е да водя преговори с „Държавно горско стопанство” за осигуряване на по-ниска продажна цена на дървата за огрев за населението. А също така и с интернет доставчик, който да осигури качествена връзка с интернет за хората. В момента има интернет тук, но през повечето време връзката с него е неосъществима. Банкомат също е нужен на сталевци. И това може да се уреди.

-         Какъв е вашият призив към избирателите?

-          Сталево и неговите жители са близо до сърцето ми. Израснал съм в това населено място, покрай хората, които живеят в него. Не искам да съм повече страничен наблюдател на техните несгоди. Многократно съм помагал на много от тях. Но сега, ако бъда избран за кмет, мога да помогна на всички, като им осигуря един по-добър живот и едно по-уредено и красиво село. Още веднъж благодаря на БЗНС, че ми гласува доверие и издигна кандидатурата ми за кмет. Гласувайте с номер №3 в бюлетината за бъдещето на Сталево.  

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини