17 °C

Сталево ще има ЖП надлез до края на годината

Ясно и открито управление обеща кандидатът за кмет на Сталево Марин Гочев,снимка -пресслужба ГЕРБ

Заключително предизборно събрание на ПП ГЕРБ се проведе в село Сталево. За да подкрепят кандидата за кмет Марин Гочев на събранието бяха народните представители от ГЕРБ Делян Добрев и Владимир Митрушев, кметът на община Димитровград и общински лидер на партията Иво Димов, общински съветници от ПП ГЕРБ и кметове на други населени места.

Открито управление, обеща на жителите на Сталево кандидатът за кмет от ПП ГЕРБ на селото Марин Гочев.

”Заедно ще решаваме проблемите. Има умни, образовани, доказали се хора в селото - ще се вслушвам в съветите им, проблемите на Сталево ще бъдат обсъждани на общоселски събрания. Задължавам се да направя управлението на селото ефективно функциониращо.Можете да ми имате доверие всичко, което имам- бизнеса със земеделие съм го постигнал сам с помощта на семейството си. Така както до сега съм работил за себе си така ще работя и за Сталево- упорито, честно и открито!

Ще търся начин за включването на Сталево в европрограми. Те могат да бъдат изключителен шанс за развитието на туризма например, за което селото има предпоставки с местността “Хасара”. Ще се старая да подкрепям местните фермери и дребните земеделски производители, категоричен бе Гочев.

Първата стъпка в това ще е възстановяването захранването с вода на канала за напояване. Ще търся вариант за пускането отново на “промишлената” вода в Сталево. Знам проблемите на селото защото живея тук и ще търся варианти за решаването им заедно с кмета на общината с народните представители от ГЕРБ", каза още Марин Гочев.

“Избирането на Марин Гочев е ангажимент за мен , когато поема ангажимент го изпълнявам до край, за да мога при следваща среща с вас да ви гледам в очите” заяви кметът на общината Иво Димов.

Кметът Иво Димов съобщи новостите около най-наболелите проблеми на Сталево

 “Наясно съм с един от големите проблеми на селото ЖП надлеза. Опитвам се да го реша още с встъпването си в длъжност. Последната ми среща по този повод в министерството на транспорта със заместник министър  Антон Гинев бе този вторник. НКЖИ подготвя процедура за избор на изпълнител,след  изготвянето на работния проект и избирането на строитгерна фирма, Общината ще започне отчуждаването на имоти, няма да има проблем с обезщетенията на собствениците на земите върху които ще бъде изграден надлеза. Очаквам, че до края на годината надлеза ще бъде готов, а средствата за това са осигурени", заяви Димов.

И допълни: "Знам и за другия проблем на Сталево повишеното съдържание на манган във водата. Този проблем е от 25 години имат го всички селища, които се захранват с питейна вода от кладенци край река Марица. Последно Общината се е занимавала с проблема през 1994 година, когато са почистени тръбите от наслоенията от манган, от тогава не са вземани никакви мерки. Поставил съм въпроса остро още през 2012 година. Според  Генералния ВиК мастер план на община Димитровград в краткосрочния план е предвидено изграждането на мобилна пречиствателна станция за 126 хиляди евро и подмяната на водопровода за 207 хиляди евро.

В средносрочния план пък е заложено изграждането на вътрешна канализационна мрежа за един милион и 800 хиляди евро. Реализацията на краткосрочния план ще започне до една година. Средствата по проектите ще бъдат осигурени от МОСВ и МРРБ, които са одобрили вече генералния ВиК мастър план на община Димитровград. Това е още един проблем от над 20 години, с който никое управление до сега не се е занимавало, но ще бъде решен от управлението на ГЕРБ".

Като трети основен проблем за Сталево се очертаваше желанието на концесионери да разработват кариера в близост до историческата местност “Хасара” на метри от къщите на хората. Благодарение на Делян Добрев като на министър на икономиката се стопира процедура за отдаване на концесия за кариера.

Докато съм кмет на общината няма да разреша кариера на “Хасара”. Това е местност с голям потенциал за развитие на исторически туризъм. Затова ще предвидим средства в общинския бюджет за геофизично заснемане на района за да се установи, какво има под пластовете,след което ще се предвидят средства и за археология. В бюджета за тази година пък сме предвидили 94 хиляди и 300 лева за ремонт на пътя Сталево-Ябълково. За мен и моя екип Сталево е важно. Марин Гочев е кандидатът за кмет, на когото давам доверието си, каза още Иво Димов.

Благодарение на всички вас спряхме разработването на кариера в Сталево, каза народният представител от ПП ГЕРБ и бивш министър на икономиката Делян Добрев. “Вашата подписка помогна за стопирането на концесията. През 2010 година се направиха промени в законодателството, според които за да се даде концесия трябва да се питат хората.Тук има потенциал за голяма туристическа атракция, която да бъде включена в един маршрут с другите обекти в региона. Това може да привлече инвестиции, да се развие туризма. Изключителен успех е започването на работа по ЖП надлеза, това е изключително трудно да се договори", допълни Добрев. 

"Марин Гочев има нашата подкрепа. За разлика от други кандидати той има зад себе си ГЕРБ, неговите народни представители, кмета на общината. Ние гарантираме за хората, които сме издигнали. За това какви хора подкрепя ГЕРБ говори и факта, че почти навсякъде те са преизбрани при последващи избори. Защото избираме отговорни хора, които изпълняват поетите ангажименти" заяви още Добрев.

Депутатът Владимир Митрушев присъства на събранието в Сталево снощи

И добави: "Сегашните управляващи се опитват да излъжат хората да гласуват на евроизборите с раздаването на великденски надбавки. Защо не дадоха тези средства по рано през зимните месеци,когато сметките са по-високи? Тези пари не са заложени и в бюджета. Притеснително е, че нищо което бе обещано от управляващите преди една година не се случва. Инвестициите са спаднали с 200 милиона евро. Износа през януари е регистрирал спад от 22,1 % . По-голям спад е имало само през септември 2009-та година когато бяха най-тежките месеци на световно икономическата криза. Ръста на икономиката е 0,9 % за миналата година за сравнение в Румъния е 5,1 %."

"Обещаха 250 хиляди работни места а реално има нови 25 хиляди безработни. Тази година безработицата е 13,1%  . Това е най-високото ниво на безработица за последните 14 години. Миналата година правителството изтегли заем от 3 милиарда, сега тегли кредит от 5 милиарда.Такива заеми не са вземани и по времето на комунизма", бе категоричен Добрев.

"Сегашните управляващи се опитват да излъжат хората да гласуват на евроизборите с раздаването на великденски надбавки. Защо не дадоха тези средства по рано през зимните месеци,когато сметките са по-високи? Тези пари не са заложени и в бюджета. Притеснително е, че нищо което бе обещано от управляващите преди една година не се случва. Инвестициите са спаднали с 200 милиона евро. Износа през януари е регистрирал спад от 22,1 % . По-голям спад е имало само през септември 2009-та година когато бяха най-тежките месеци на световно икономическата криза. Ръста на икономиката е 0,9 % за миналата година за сравнение в Румъния е 5,1 %", заяви още бившият министър в правителството на ГЕРБ.

Обещаха 250 хиляди работни места а реално има нови 25 хиляди безработни. Тази година безработицата е 13,1%  . Това е най-високото ниво на безработица за последните 14 години. Миналата година правителството изтегли заем от 3 милиарда, сега тегли кредит от 5 милиарда.Такива заеми не са вземани и по времето на комунизма, заяви бившият министър в правителството на ГЕРБ.

Ситуацията никак не е добра, но съм сигурен, че ГЕРБ ще спечели евроизборите и тогава те няма да имат моралното право да управляват България. Сега хората виждат разликата между управлението на ГЕРБ и другите, затова ГЕРБ отново ще е  първа политическа сила”, каза още Делян Добрев.

“Радвам се,че в залата има кметове от други населени места избрани от ГЕРБ, всички те не се срамуват да застанат пред вас защото е видно какво са направили за селата си, каза народният представител от ПП ГЕРБ Владимир Митрушев. Чухте реални идеи, които се реализират. Много неща могат да се направят, но трябва да бъдем реалисти. Успех на Марин Гочев в предстоящия в неделя вот. За нас той е бъдещия успешен кмет на Сталево. Гаранция за доброто бъдеще и развитие на селото е гласуването с номер едно в бюлетината в неделя” ,подчерта Владимир Митрушев.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 17.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Справяте се много добре със задачите си днес и съвсем естествено се радвате на впечатляващи резултати. Усилията ви по разрешаването на даден проблем най-сетне се увенчават с успех. Ваш партньор може дави даде много ценна идея. Заслужава си да помислите за осъществяването й. Вечерта може да бъде много по-приятна, ако я споделите с приятели. Условията за това са идеални, но поемете вие инициативата.
17 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Не се поддавайте на изкушението да напътствате, оценявате и съдите. Във ваш интерес е да запазите добрия тон и ще спечелите. Имате перспективни планове, остава да намерите подходящите хора, с които да ги реализирате. Професионална оферта ще провокира активността ви в стремежа да спазите договорените срокове.
17 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Без да се притеснявате от ничие мнение, открито ще изразите отношението си към нещата и хората, носещи ви спокойствие и душевен комфорт. Ще ги приобщите към себе си и заедно ще сътворите нещо значимо. Материални придобивки за по-напористите от вас, но и другите ще има какво да ги радва.
17 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви днес ще е свързана с различни срещи и ангажименти, и от вас ще се изисква да бъдете готови по всяко време да реагирате адекватно на ситуацията. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви тревожи. Скорошните финансови постъпления ще компенсират времето ви напоследък.
17 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще се наложи да решавате проблеми предизвикани от ваши близки. Това може да отнеме голяма част от времето ви днес. Опитайте да разберете всяка от двете страни, но в никакъв случай не се изкушавайте да съдите. Праволинейността ви ще е достатъчна за да обърнете в положителна посока развитието на конфликта.
17 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще бъде добре, ако умеете да използвате подкрепата на звездите, разчитайки знаците на съдбата. Вашият оптимизъм е най-големият ви коз. Предстои ви добро представяне на изпити или на друго важно събитие за вас. Иска ви се да подновите дома си, сега е момента да го направите, увличайки и близките си в това начинание.
17 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Делови причини могат да променят плановете ви за деня. Решаване на финансов въпрос ще ви направи активни, но случаят не е за изпускане. Амбицирани сте да дадете всичко от себе си, осигурявайки си по-добра печалба. Близките ви ще поемат от грижите по дома, предвид заетостта ви.
17 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
От днес ще започне процес на преобразувание на работното ви място, който е наложителен за постигането на по-високи резултати. Включете се активно в тази акция, тъй като със сигурност бихте могли да бъдете много полезни. Предстои ви важен разговор, в който ще трябва добре да изложите позициите си. От това ще зависи вашият бъдещ авторитет.
17 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Доста емоции ви се събират напоследък, затова днес си починете и не мислете за работа. Въпреки, че не е характерно за вас, помързелувайте и се отдайте на любимите си занимания. Отношенията ви с вашия партньор са спокойни и безоблачни.
17 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Изпълнени сте с добри намерения и от вас зависи те да се случат. Търсещите разнообразие ще имат срещи и ще се радват на приятелска компания. Започнатата подготовка по важна задача върви към края си. Предстои ви същинската работа и това ще ви ангажира цялото внимание.
17 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Възможни са промени, които няма да са в негативен план. Денят не е подходящ за финансови сделки и каквито и да е операции, свързани с пари. От вас струи бодрост, която се предава и на околните. Мислете за красиви неща и светът ще ви отвърне със същото. Нямате основания за недоволство.
17 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Грижите по семейството не спират за вас. И днес ще се занимавате с чуждите проблеми, а своите ще пренебрегнете. Намерет време за себе си. Имате нужда да се погрижите както за здравето си, така и личните си предпочитания. Всяко пренебрежение може да ви изведе от кондиция и да ви навреди.
17 юни 2021
Последни новини