ГЕРБ поиска оставките на Йовчев и главсека на МВР

ГЕРБ намекна от парламентарната трибуна за възможността да иска оставката на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Бившите управляващи смятат, че днешната полицейска акция срещу барикадиралия се стрелец в Лясковец и загиналият в резултат на нея полицай трябва да доведат до оставката на главсека на МВР.

Народният представител Веселин Вучков използва правото си на въпрос към вътрешния министър Цветлин Йовчев в редовния парламентарен контрол и го призова да си помисли дали да не предложи оставката на Светлозар Лазаров.

По-късно от трибуната бе чут и призивът за оставка на самия силов министър. "Помислете дали да не си подадете оставката и някой друг да управлява системата по начин, по който искат всички български граждани", заяви депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов.

В отговор обаче МВР шефът върна въпрос защо през 2012-та година е била спряна предвидената акция именно срещу стрелеца в Лясковец.

"Сега нямаше да има такъв изход", отсече Йовчев.

Ексуправляващите обаче поставиха и темата за контрабандата на наркотици. Герберите поискаха да разберат как така през нашата страна са преминали задържаните при акцията "Кокаинова афера" на пристанището във Франция 1200 кг кокаин.

Вътрешният министър изтъкна, че натоварените с наркотици два камиона с турски номера са преминали през пет държави, преди да бъдат задържани, а нашата е само една от тях. Те са били натоварени с консерви с доматено пюре и проверката е означавала да бъдат отворени всичките кутии, което е нямало как да стане.

Цветлин Йовчев се защити обаче с конкретни данни, а именно, че задържаното количество хероин през 2013-та година е било три пъти повече в сравнение с предходната година, а именно 253 кг и 85 кг през 2012-та година. Два пъти по-голямо е количеството на заловения кокаин и 13 пъти на разбитата контрабанда с марихуана.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини