Изключително висока избирателна активност в Крим

В 8 часа местно време (8 часа българско - б.р.) започнагласуването на референдума в Крим.

На него жителите на автономния украински регион са призовани да изразят мнението си дали той трябва да остане в състава на Украйна или да се присъедини към Русия.

Гласуването ще продължи до 20 часа.

РИА "Новости" съобщава за изключително висока избирателна активност. Пред избирателните секции севият опашки.

Временният президент на Украйна Олександър Турчинов пък заяви, че украинците трябва да се "въздържат от участие в т.нар. референдум, организиран от сепаратистите".

„Този референдум нарушава конституцията на Украйна и конституцията на Автономна република Крим и е фалшив от началото до края му, неговите резултати няма да отразят реалните настроения сред населението на автономията. Трябва да се разбере, че неговият изход е предначертан от Кремъл, на когото е нужно някакво основаните, за да въведе официално войската си на наша земя и да започне война, която ще разруши човешки съдби и икономическите перспективи пред Крим", се казва в изявлението на президента.

„Единственото правилно решение от страна на кримчаните е да игнорират тази провокация на Русия. Обръщам се към жителите на Крим с призива да се отнесат отговорно към своето бъдеще, да не се поддават на фалшиви обещания, които ще доведат региона до социално-икономическа катастрофа", се посочва още в изявлението на Турчинов.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини