Осман Октай: България е в ръцете на тези, които свалиха Доган

Октай Енимехмедов, който се опита да стреля с газов пистолет по почетния председател на ДПС Ахмед Доган, вече е под домашен арест, след като прокуратурата беше поискала 17 години затвор за нападателя, а той беше осъден на 3,5 години.

Лидерът на движението Лютви Местан реагира остро, като обвини магистратите и видя сценарий, започнал още на 19 януари миналата година.

„За съжаление, ръководството на ДПС през последните десетина години загуби реалност за политически оценки в нашата страна. Не може политическа декларация да се чете по толкова остър начин по отношение на съдебно решение", коментира в „Събуди се" по Нова телевизия бившият високопоставен член на движението Осман Октай.

Той определи упреците на Местан към правосъдието като предизборни клишета и коментира случилото се като "нормално развитие на съдебния процес".

„Друг е въпросът, че самият акт имаше и ще има много сериозен политически отзвук", отбеляза Октай.

Според него нападението е оставило много неясноти и съмнения. Не трябвало обаче да се вярва, че Доган си е самоорганизирал атаката, защото този акт го е унижил.

„Година преди да се случи този сценарий, казах пред Нова ТВ, че е време Доган да слезе от сцената, защото има възможни сценарии той да бъде оттеглен - точно от тези, които го употребиха за реализация на този модел на политико-олигархичен преход в България и неговото утвърждаване. Неслучайно той демонстрираше фалшиво самочувствие от това задкулисие, което му се даваше. И днес ДПС изпълнява такава роля".

Източник: дарик

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини