В Димитровград: Десетина подкрепиха протеста на Харманли срещу бежанците

Част от димитровградчаните,откликнали на призива за подкрепа на протеста в Харманли срещу бежанците

Десетина димитровградчани подкрепиха днес протеста на жителите на Харманли срещу настаняването на бежанци в града. Групата, инициирана чрез социалната мрежа Фейсбук, се събра по обяд на централния площад пред Общината.

Както обещаха, подкрепящите носеха със себе си презервативи. В днешната акция бяха набрани десетина от тях. Намерението на димитровградчани е кондомите да нараснат до 240 броя, колко са народните представители в парламента.

Символичната идея е депутатите да спрат да се плодят, защото са лоша стока, поясни един от присъстващите днес Никола Запрянов. Той допълни, че акцията е и превантивна мярка срещу евентуално намерение и в бившето поделение в Димитровград да бъдат настанени чужденци с неясен статут.

Участниците в днешното мероприятие се подписаха под исканията на жителите на Харманли, броят на бежанците в лагера да не надвишава 1 300 души, а също и да се засили видеонаблюдението в района.

Бежанците, които не са проучени и нямат ясен статут, да нямат право да се настаняват на външни адреси, е друго от исканията на харманлийци. Те настояват и за силно осветление в района около лагера в Харманли, както и за възможост там да има граждански партули.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Валентин Вълков също дойде да подкрепи протеста на Харманли
Недоволните се подписаха под исканията на жителите на Харманли за затягане режима на бежанския лагер
Част от набраните в акцията презервативи

Кутията, в която се набираха презервативите
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини