Германия ще наказва имигранти, злоупотребяващи със социални помощи

Германия съобщи, че планира да наказва имигранти от ЕС, които злоупотребяват със системата й на социални помощи, след като предупреждение към българите и румънците отприщи национален дебат.

Правителството прие преходен доклад, очертаващ мерките, ако бъде установено, че граждани на ЕС са злоупотребявали с правата си въз основа на правилата на съюза за свободно движение на хора и работници, предаде БГНЕС.

Това включва забрана за провинилите се да се връщат в Германия за определен период, въвеждане на времеви лимит за намиране на работа в страната и засилване на критериите за отпускане на детски надбавки.

Докладът от 133 страници е написан от комисия, създадена през януари, която трябваше да разследва възможна злоупотреба със социални помощи от имигранти от ЕС. По-конкретен доклад се очаква да бъде публикуван през юни.

"Не трябва да си затваряме очите за факта, че проблеми, свързани с имиграцията, съществуват", заяви вътрешният министър Томас де Мезиер. Той обаче подчерта, че увеличаването на броя на имигрантите е добра новина за водещата икономика в Европа, която изпитва затруднения заради застаряването и намаляването на населението.

Броят на българите и румънците, живеещи в Германия, се увеличи в последните години. Над 60 000 българи и 120 000 румънци пристигнаха в страната през 2012 г. Берлин планира също да осигури около 200 милиона евро (275 милиона долара) в подкрепа на германските общини, които са особено засегнати от притока на имигранти.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини