В Марийно пропищяха от бездомни кучета

В квартал "Марийново" вече изпитват страх от бездомните кучета

Над 10 са ухапаните от бездомни кучета жители на димитровградския квартал "Марийно" в последните 3 месеца.Сред потърпевшите има както млади хора, така и пенсионери, твърдят марийновци.

Те ни потърсиха за съдействие, тъй като в квартала хората вече живеят в страх от четериногите.

Бездомните животни се движат на групи в района на фурната, пенсионерския клуб, детската градина и др. места. По думите на една от пострадалите - Севда, не са били провокирани с нищо, за да я нападнат. Жената била ухапана от куче преди седмица, докато се връщала от магазина. 

Същото се случило и на 25-годишният Калин, също нападнат от бездомно животно, като в опит да се защити бил захапан по крака.

Страхуват се и възрастните хора, които зимата предпочитат домовете си, но със затопляне на времето излизат навън. За децата си път се притесняват живеещите на ул."Битоля", тъй като могат да се натъкнат на бездомните кучета, докато играят навън.

Бездомните кучета теторизират жителите на кв.Марийно в Димитровград

Потърсихме за коментар кметският наместник на квартал "Марийно" Анастас Коцев. Пред Dimitrovgrad.bgvesti.net той коментира, че е запознат с проблема с бездомните кучета в квартала, но към момента нищо не може да се направи.

"Знам, че има глутница кучета, те обикалят и в района на детската градина, но не мисля, че са агресивни. Знам и че хората се страхуват, но проблема с безстопанствените кучета трябва да се реши кардинално", допълни Коцев.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини