ВК Раковски с поредица от срещи в Казанлък, записа служебна победа

Убедително присъствие имаше в Казанлък ВК Раковски при различните възрастови групи

Убедително присъствие имаше ВК "Раковски" в Димитровград през почивните дни в Казанлък, информираха от клуба. Първата среща бе с момичетата до 13г., които се класираха на четвърто място в регионалното състезание и една победа не им достигна за класиране на държавни финали.

Изминалата събота стартира пролетния дял на шампионата при момичетата до 15г. Те бяха четвърти във временното класиране след отлични игри през есента, където допуснаха само една загуба.

Отново в събота момичетата играха мач срещу домакините, които нямаха загубен гейм домомента. Там димитровградчанки записаха поражение. Последва среща с Бургас 2007, която нашите спечелиха убедително с 3:0.

В неделя трябваше да започнат със среща срещу Царево, но те се отказаха и нашите момичета записаха служебна победа. Същият ден се изигра решаващата среща с „Тунджа“ Ямбол, победителя от която се класираше на 3-то място.

"Стартирахме колебливо и загубихме 1-ят гейм, във втория капитанката на отбора Жаклина Иванова се контузи и излезе от игра - загубихме и този гейм. В третия последва обрат и доминация на нашите момичета, които го спечелиха убедително. В четвъртия започнахме добре, но противника навакса и до 16 точка вече поведе и спечели гейма и мача. Отбора ни се класира на 4-то място от 10 участника и спечели правото на участие в зонален турнир с отбори от други региони", коментираха от треньорския щаб.

Мъжкият отбор също ще играе полуфинали за влизане във Висшата лига тази седмица в Горна Малина на 11,12 и 13 април с отборите на Сливен, Козлодуй и домакините. В края на месеца следва състезанието за 10 годишни момичета в Казанлък и в началото на май месец е състезанието на 12 годишните момичета отново в града на розите.

Междувременно, от клуба съобщиха, че набират деца, желаещи да се занимават с волейбол. За контакти 0886418885 - П. Ташев или 0884039933 - А. Дафинов.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини