Разследвани за афери прикоткани на държавна работа

През 2010-та Леонид Лавчев бе осъден в Хасково, но сега е с чисто съдебно минало в София

Разследвани от съда лица работят в структурите на Българската Агенция по безопасност на храните, макар че са издърпани в други региони. Случаят с бившия зам.-шеф на Националната ветеринарно медицинска служба Леонид Лавчев нашумя преди дни, но към него сега се прибави и гласеният за шеф на хасковската Агенция Янко Кучуков, научи Haskovo.net. Лавчев работи като ръководител отдел „Анализ на риска“в София област, като според БАБХ длъжността му не е началническа, а по-скоро експертна. Кючуков също е експерт по административните етажи на Агенцията, но наистина само като експерт, без шефски функции. Според бивши негови колеги така Кючуков ще трупа опит, който му липсвал при кандидатстването през лятото на миналата година.

Бившият кмет на Любимец спечели конкурса за шеф на ОД на БХ през октомври м.г., но той бе отменен заради жалба. Причината бе, че по това време той бе разследван от прокуратурата за съмнителни сделки с общински имоти по времето на двата му мандата като градоначалник. Тогава самият Кючуков призна този факт, но изтъкна, че не е осъждан, а всеки може да бъде обект на разследване от прокуратурата. В БАБХ обаче прецениха, че ще стане гаф, ако техен шеф стигне до съда, че и бъде осъден. Агенцията склони да насрочи нов конкурс, на който Кючуков не се яви. Малко по-късно бил назначен в структурите на Агенцията на централно ниво. По неофициална информация, прокурорските проверки още висят.

Още по-фрапиращ е случаят с Леонид Лавчев. Бившият граничен ветеринар бе даже зам.-генерален директор на Националната ветиринарно- медицинска служба през 2009-та, когато бе задържан по афера за подкупи и изнудване. Само за ден бе осъден на 7 години затвор от Хасковския окръжен съд. Пловдивският апелативен обаче отмени присъдата и върна делото заради процесуални нарушения. Сега Лавчев е с чисто съдебно минало, както заяви преди два дни изпълнителният директор на Българска Агенция по безопасност на храните Пламен Моллов.

Г.Христов

Там е и разследвания бивш кмет на Любимец Янко Кучуков
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини