Киев: Ако в Луганск не се предадат, ще се стреля ”на месо”

Властите в Киев готвят щурм и дори стрелба срещу проруските активисти, превзели областното управление за сигурност в Луганск, ако няма резултат от преговорите. 

Пред журналисти и. д. зам.-ръководител на президентската администрация Андрей Сенченко обяви, че в близките часове  срещу сградата може да бъде предприет щурм, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

"Ако в близките часове - до края на деня - въоръжените хора, които са в сградата на Службата за сигурност, не осъзнаят всички последствия от действията си, ще се наложи да бъде извършен щурм. Ако те не се предадат, ще бъде дадена заповед да се стреля по тях", каза Сенченко.

По-рано днес и.д президент на Украйна и председател на Върховната Рада Олександър Турчинов заяви, че ако протестиращите доброволно предадат оръжията и освободят окупираните правителствени сгради, те няма да бъдат преследвани от закона.

Турчинов допълни, че е готов да подпише съответния президентски указ.

Вчера бе даден 48-часов ултиматум от украинските власти към проруските демонстранти, които пък апелираха за помощ към руския президент Владимир Путин и за позволение областите (Луганска и Донецка) да се присъединят към Русия.

Активистите строят бесилки
В Луганск, освен  палатките и полевите кухни, могат да се видят и редица бесилки, които  активистите строят под звуците на песните на известния руски певец, поет  и композитор Олег Газманов, пише в. „Комсомолская правда”, цитиран от "Фокус".

Изграждането на бесилките започнало вчера, твърдят потребители в социалните мрежи.
Ние знаем, че членовете на движението "Десен сектор" се стремят да  влязат в бой с нас, за да въведат своя ред. Нека те да видят и да знаят  какво да очакват”, казва един от протестиращите пред вестника.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини