Обмислят поставянето на охранителни камери на пасарелката на Неделен пазар

Поставянето охранителни камери смята да постави Община Димитровград на новата пасарелка

Охранителни камери за видеонаблюдение ще бъдат поставени на пешеходния мост до Неделен пазар, който се изгражда в момента, каза кметът Иво Димов.

Засега се предвижда те ще бъдат 4 на брой, две на входовете и две вътре в пасарелката. Той допълни, че мярката се прави заради очаквания трафик там и, за да бъдат избегнати посегателства от вандали върху съоръжението. Предстои идеята да се остойности и да бъде заложена за изпълнение.

На пешеходния мост ще има и задължителното осветление, както и условия за достъпна среда, припомни кметът. В момента строителните дейности там са на етап "обличане" на шахтите на асансьорите.

Замервания за отклонения в конструкцията на пешеходния мост на Неделен пазар са предприели специалисти вчера. Всичко е в нормите, увери Димов.

Той обаче отказа да назове дата, на която се очаква да бъде завършен пешеходния мост. "Спирам да казвам кога ще бъде готова пасарелката, защото става все нещо непредвидено и сроковете се променят", заяви още градоначалникът.

Той за пореден път напомни, че когато пешеходния мост бъде готов за експлоатация, ще даде разрешително за разваляне на ЖП надлеза на бул."Трети март". Готов е идейния проект за пространството пред пасарелката, там където бяха премахнати още маси в района на Неделен пазар. В момента се уточнява техническата част и следва съгласуване с проектанта на пешеходния мост.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Кметът отказа да говори за срокове, в които ще заработи пасарелката
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини