Седмокласнички с успешно представяне в "Spelling Bee-2014".

Преподавателят Галина Жечева с възпитаничките си Виктория и Ния

Възпитаничките на димитровградското ОУ"Алеко Константинов" Виктория Атанасова и Ния Нейкова се представиха успешно на регионалния кръг на четвъртото национално състезание по правопис на англ.език "Spelling Bee-2014", което се проведе в Стара Загора.

Момичетата, водени от преподавателя по английски език Галина Жечева са достигнали до финалните кръгове на надпреварата.

Състезанието протече в две части, като в първата част се състезаваха класиралите се на второ място в училищния кръг. Представител на ОУ“Алеко Константинов“ беше Ния Венциславова Нейкова от 7в клас.

Надпреварата беше изключително оспорвана като състезателите преминаха през всичките планирани 12 рунда и тези от тях, които останаха последни спелуваха думи, които не бяха включени в официалния списък с думи за състезанието. Ния се представи блестящо, достигайки до финала, който спечели безапелационно, разказа Жечева.

Седмокласничката ще участва във финалния кръг от състезанието на 10 май в София, когато ще се определи националният Spelling Bee шампион.

Втората част от състезанието е била за спечелилите първо място в училището си. За участниците в този кръг състезанието беше по-тежко а и думите - по-трудни. В тази част от името на Алеко се състезава Виктория Иванова Атанасова от 7б клас. Тя също се представи успешно, като достигна до последните кръгове на състезанието, заемайки престижното 5- то място.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Седмокласничките с преподавателя си Галита Жечева и директора на ОУ "Ал.Константинов"
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини