Алековци се надпреварваха в информационните технологии

Участниците в състезанието по информационни технологии

Състезание по информационни технологии се проведе в димитровградското ОУ "Ал.Константинов". Надпреварата бе в пет кръга и бе посветена на 50-годишния юбилей на училището. Участниците трябваше да решават текстови задачи, онагледени с анимации, да подреждат електронни таблици, изискващи знания по математика.

Друг от кръговете бе тест със задачи с диаграми за логическо мислене, сглобяване на пъзел-графично изображение на училището и изготвяне на плакат. Общо 4 отбора от седмокласници участваха в състезанието по информационни технологии.

Докато състезателите решаваха, то публиката се забавляваше със занимателни задачи и мисли на велики математици. Занимателната математика беше и за тези, които си мислят, че не обичат математиката.

Състезанието показа приложението на предметите – логическо мислене и атрактивно поднасяне на различна информация. 

Победители станаха  7в клас – Габриела, Добромир, Юлияна. На второ място се класираха 7б клас – Христиана, Станимира, Антония.Третото място заеха отборите на 7г и 7а класове -Александър, Марин и Добромир и Ирина, Габриела и Ангел. Поздрави към участниците и организаторите отправи директорът на училището Дорина Желязкова.

Междувременно от училището съобщиха, че Петър Иванов Иванов от 4 д клас с кл.р-л Невена Димитрова и преподавател по СИП-Математика -Даниела Тодорова се е класирал на 1 място с максимален брой точки на областния кръг на олимпиадата по математика.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини