LG и Samsung започват производството на евтини Ultra HD TV панели

Корейските производители на LCD-панели през второто тримесечие на 2014 г. планират да започнат масово производство на евтини Ultra HD-екрани, които ще бъдат предназначени основно за китайските потребители.

LG Display и Samsung Display с панелите си RGBW Ultra HD TV възнамеряват сериозно да се конкурират с тайванските разработчици, които благодарение на нарастващото търсене на тези продукти здраво са се вкоренили в сегмента. Миналата година, тайванските специалисти са получили сериозни печалби от износа на Ultra HD TV екрани за Китай, но през 2014 г. ситуацията в региона видимо ще бъде по-малко благоприятна, поради ожесточената конкуренция.

Впрочем, увеличаваната конкуренция е малко вероятно да намали доходите на тайванските производители на LCD, но просто може би те ще бъдат по-малки от очакваното. Всичко това се обяснява с нарастващото търсене на тези продукти. Миналата година на китайския пазар са пуснати около 3 милиона дисплеи от този тип и още през настоящата година, тази цифра може да се увеличи значително - до 13-15 милиона. Източникът обаче не уточнява какви точно Ultra HD TV панели попълват китайския пазар, но LG и Samsung вероятно ще дадат основен акцент върху диагоналите от 40-49 инча.

Според Digitimes Research, корейските производители, с цел намаляване цените на Ultra HD TV екраните, имат намерение да намалят тяхната честота до 60 Hz, както и да изменят структурата на субпиксела.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини