Пореден успех за вазовец на националната олимпиада по география

Даниел Господинов е традиционен победител в националната олимпиада по география

Със златен медал от 10-тата национална олимпиада по география и икономика в Ямбол се завърна десетокласникът от ПМГ "Иван Вазов" Даниел Господинов. За поредния успех съобщиха днес от димитровградската гимназия. Възпитаникът на преподавателя по география Живка Ненова е редовен участник в националните кръгове на тази надпревара още от 2009-та година.

Успехите на Даниел също са многобройни. За петте си участия в олимпиадата той има два златни медала, един сребърен и един бронзов.

В тазгодишното национално издание десетокласникът е водач в класирането и при трите етапа на олимпиадата сред участниците в най-оспорваната втора група VIII-X клас. В нея сили са мерили 31 ученици от цялата страна.

През 2013г. Даниел Господинов бе включен в Националния отбор, представил страната ни на престижния Международен географски форум „National Geographic World Championship “, състоял се Санкт Петербург, Русия.

Дани отново ще се готви за участие в Националния отбор, който ще представи страната ни на Международната олимпиада по география
в Краков, Полша.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Даниел с преподавателя по география Живка Ненова
Момент от представянето на Даниел на олимпиадатав Ямбол
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини